Roskilde Fjord raid 16.07.2020


Vejret så godt ud til dagens tur. Jeg kom i god tid til garaget og tænkte kikke lidt på min Street Triple og bremserne foran. De hade i lang tid pulseret ved indbremsning og jeg har ikke haft tid at kikke på det. Fint der er tre timer til turen så det skal nok ikke være et problem.

Jeg skruer af venstre bremsekaliber og kikker på klodserne og stemplerne. Ups den ene af de fire stempler er sat fast fuldstændigt. Kan ikke rokkes. Shit, den kaliber skal afmonteres og renoveres. Det kan jeg ikke nå i dag og jeg har brug for at bestille nye pakninger. Hmmmm, hvad gører jeg så? Der er tur i aften.

Ok, jeg har ju bygget om min Aprilia racer fra sidste år tilbage til gade med plade på og den er klar til salg. Den har fået ny olje, filter, nye bremseklodser og nye dæk. Så den ku jeg måske tage på dagens tur i nødstilfælde. Og det er nødstilfælde, der er ju tur i aften. Ok, den har plader, forsikring og det hele, så den tager jeg.

Trafikken genem byen er noget skidt, men jeg kommer ud til Ballerup i god tid. Dog de sidste nogle lyskryds før mødestedet er fodhvileren og vejen blevet lidt glatte. Hvad nu? Jeg kører ind på mødespladsen (tankstationen) og kikker. Ups, der er ny frisk Motul 300V olje over det hele. Der er alt for meget plastik i vejen, så jeg kan ikke se om jeg glemt spænde oljefiltret eller noget andet. Men for hulen, jeg har skiftet olje og filter tusind gange før og glemmer ikke spænde dem. Hmm, jeg ringer til MC-Doktorn og spørger om John gider hente mig. Jeg tør ikke køre videre med motorcyklen.

Mens jeg venter på MC-Doktorns ambulance (kassevogn) så hilser jeg på de andre der er kommet til dagens tur.

Vejret ser ud at blive godt, solen kikker frem når deltagerne starter turen. Jeg når at skyde et par billeder, og jeg er sikker på at de får en rigtig god tur i dag.

Nu sidder jeg på jorden ved den oljebeskidte motorcykel og venter. Får tiden at gå ved at finde noget spil på mobilen. Pludslig så kommer John fra MC-Doktor. Super, så laster vi motorcyklen i kassevognen og kører den til garagen. Vi laster af og John siger farvel og kører hjem.

Jeg ruller motorcyklen ned i garagen, og skruer af kåberne på den så jeg kan komme til at kikke hvad problemet er. Bundproppen er tør. Oljefiltret er tørt. Hm, jeg har altså ikke glemt at spænde dem. Hvad er det så? Jeg kikker mere nøje på hele motorn og prøver at se hvor oljen kommer fra.

Ha! Der er det. Der mangler en bolt i venstre sidedæksel på motorn. Må have spændt den for løst. Værkstedsmanualen siger 12 Nm og jeg gav den nok lidt for lidt. Bolten må have hoppet ud 3-4 lyskryds før mødespladsen for dagens tur. Godt det blev opdaget så hurtigt. Olje sviner en del, men når jeg chekker olje-niveauet så kan man ikke se at der mangler noget. Fint, jeg finder en ny bolt, giver den en kobberskive og monterer med 13 Nm.

Så må det være godt.
Men min tur blev ikke lige så god som de andres i dag.

Vi ses næste gang... måske. Hvis jeg ikke finder på noget andet dumt. :-)
Kristoffer