Møn og Sydsjælland raid 21.05.2020


Der var planlagt en heldagstur på Kristi Himmelfart feriedagen, og jeg hade bestilt godt vejr.

Jeg hade nemlig gjort mig umage og lavet den hemmelige anti-regn dans jeg fik lært (en gave fra den lokale medicinmand/heksedoktor og høvding) i byen Eshowe i KwaZulu-Natal provinsen lidt nord for Durban i Sydafrika for mange år siden. Han er stadig en gammel ven som jeg besøger med nogle års mellemrum. Han kan ikke lide at blive fotograferet desværre. Men han har 7 runde huse, et til hver kone. Og han griner højlydt når jeg siger at jeg har problemer med kun en "kone".

Men... der var resultat. Det blev vildt godt vejr med sol og ikke alt for meget vind når jeg torsdag morgen styrede min motorcykel sydpå til Køge og mødestedet til dagens tur. For en gangs skyld var jeg tidligt ude og ankom som den første til mødestedet ved Vallø Camping og Køge Sydstrand. (Husk at klikke på billeder to gange for at få den store, og siden ekstra store version.)

Lidt efter ankommer den første deltager, Finn på en rød/sølvfarvet Bonneville T100 -06. Og så kom der flere deltagere. Der var Jørn på en flot gammel TR5 Trophy Trial med sølv tank fra -73, Poul på en rød/sort Thunderbird Commander -15, Torben på en grøn Speed Triple 1050 -07 og Rikke på en flot gul Daytona 955 -97 (fra den første originale D955 serie med blank ramme). John på en sort/rød Rocket III -09, Sanda på en sort Dragstar 1100 -06, Hardy på en grå Bonneville Street Twin -19 (med 1200 Thruxton motor), Emil på en kun to uger gammel Thruxton R -17, Mogens på en sort Bonneville -07, John på en rød/sølv Bonneville -02, Niels på en sort Bonneville -10, Søren på en blå CBX550 -84, og til slut mig selv på den gamle grå/orange Street Triple KM-special -08. (Vi har 14 deltager, så vi holdt corona-afstad i to grupper ved hver pause. Intet at klage over.)

Klokken 10 starter vi dagens tur. Vi kører sydpå langs strandvejen og drejer ind til højre og ind på Margueriteroutens små dejlige veje og forbi Vallø Slot.

Når vi nærmede os Store Heddinge så fandt jeg solen stå i den rigtig vinkel i forhold til en sving hvor jeg kunne stoppe og tage nogle billeder.

Turen fortsatte forbi Højerup, Rødvig og mod Faxe Ladeplads. Her var der igen en sving der var ok til foto. Hade dog ikke regnet med den mindre grønne bondemark i baggrunden.

Efter Faxe Ladeplads kom der flere smalle landeveje med gode sving som vi kunne nyde.

Så kom den dejlige snoede Strandvej ved Præstø Fjord. Her kunne vi nyde både den snoede vej plus udsigten over fjorden. En fed tur.

I Præstø tog vi en pause for at tanke nogle af motorcyklerne, hvile vores numser og snakke lidt om turen.

Efter Præstø fortsatte vi turen sydpå ned til Kalvehave, og over broen til Møn. Her kunne vi se at Møn er et smukt sted.

Vi kørte den korte turen på Møn og Grønsundvejen over til Bogø.


Efter Bogø så stoppede vi på Farø for en frokostpause. Cafeen hade dog besluttet at grundet corona halløj så var pølser det eneste de gad at servere. Men med godt selskab så går det alligevel.

Efter en god frokostpause fortsatte vi turen. Lige en lille sving med Farøbroen i baggrunden før vi kørte over broen til Falster og forbi Nørre Alslev og den gamle Storstrømsbroen tilbage til Sydsjælland og Vordingborg.

Tilbage på Sjælland styrede vi nordpå igen i retning Klarskov og Hammer.

Et sted derude midt i bondelandet fandt vi en tank hvor nogle af os kunne tanke op igen, og måske en tissepause.

Efter pausen fortsatte vi nordpå forbi Holme-Olstrup og ind i skoven mod Villa Galina.

Vi stoppede for en pause ved Villa Galina. Dog var iskiosken lukket. :-(
Men vi fik en god pause og en del snak i skoven. :-)

Efter pausen fortsatte vi turen nordpå forbi Gisselfeld Kloster og flere gode småveje nordpå.


Vi sluttede dagens tur tilbage i Køge samme sted hvor vi startede. Der var mange brede smil og fortællinger fra dagens tur. Der ver bred enighed at det ver en fed tur vi hade brugt de sidste 5-6 timer på.

Tak for turen allesammen.

Vi ses igen næste gang.
Kristoffer


Du kan se kort over turen forneden: