Strandvejen raid 16.04.2020


Danmark er halvt nedlukket og vi skal have social distance. Kan man så køre motorcykel? Well, man holder en væsentilg afstand når man kører. Hvad sp med start, stop og pauser? Well, Mette sige max 10 personer. Så hvis der kommer mere end 10 deltager så kan vi dele os op i to grupper, og vi kan ju snakke med en smule afstand. Og hvis man er sløv og hoster så bliver man hjemme. Ligesom almindelig sygdom.

Derfor så mener jeg vi kan godt køre vores turer hvis vi passer lidt på. Og det ville blive spændende at se hvor mange der vælger at komme til sæsonens første tur. Det er tidligt på året, og det plejer at blive koldt hvis der blæser østfra ind far havet når vi kører nordpå langs strandvejen.Men jeg så på vejrudsigten at venden sku komme vestfra, så årets tur ville ikke blive så kold.

Jeg ankommer til mødestedet i Fælledparken og ser allerede tre deltagere. Der er Mogens med den røde hjelm og den sorte Bonneville -07. Så er der Søren på den blå CBX 550 -84 og Ib på sin helt nye Street Triple RS -18, en vildt dejlig maskine kan jeg sigefra erfaring. Testede den når den kom 2017. En meget helstøbt og komplet maskine der gører præcis som føreren siger, både i motor og chassis.

Jan hade også kommet på sin matsorte Rocket III -14. Og så var det mig selv på min gamle grå-orange Street Triple KM-special -08. Super, så var vi fem deltagere og godt under den påbudte grænse på ti mødesdeltagere.

Vi hade vejret med os med god sol og lidt vestvind, og så kunne vi starte turen nordpå langs Strandvejen i retning Helsingør.

Det blev en fin tur med god sol og uden en kold vin. Med skøn udsigt til den fine danske natur og hav. Der var ikke så meget trafik som det eller kan være, og vi kunne se flere grillbararer og restauranter der hade åbent for take-out.

Ved Nivå haven blev det til en lille pause

Turen fortsatte nordpå til Helsingør. Underligt nok hade grillen ved stationen lukket, også for take-out. Så fandt vi bare et andet sted der gad have åbent for take-out, og vi kunne få noget at spise og drikke på vores pause.

Efter pausen så fortsatte vi turen sydpå tilbage mod København. Dog en anden vej. Vi kørte mod Frederiksborg hvor vi drejede sydpå og ind på nogle snoede småveje gennem Grønholt og Avderød hvor jeg nåede at tage et par billeder.

Efter Avderød, styrede vi mod Kokkedal, Usserød og Hørsholm hvor vi tog en "hemmelig" route (Blovstrødvej, Stampevej og Agiltevej) til Grønnegade og rondelen ved vej <19> hvor jeg nåede at tage de sidste par billeder.

Vi stoppede på tanken hvor vej <19> ender lige før motorvejen. Varm kaffe er ikke så tosset.

Efter en god pause, snak om det gode vejr og en god tur, så var dagen ved at tage slut og vi sku køre hjemad. Vi fulgtes ad Ravnsnæsvej mod Birkerød, og så sydpå langs Kongevejen efter en kongedag med vennerne på motorcykeltur. Det blev en rigtig god dag trods corona-tider.

Tak for turen.
Vi ses næste gang.
Kristoffer