Heldagstur til Stubbekøbing 26.06.2011


Vi hade planlagt en heldagstur sydpå til Stubbekøbing, og DMI hade planlagt regn i vejrudsigten. Jeg hade var selv i tvivl om den syafrikanske anti-regn dansen fra Kwa-Zulu-Natal ville virke. Jeg var lidt ude af træning da jeg manglede øvning fra de sidste mange turer. Men, men. Jeg ville give det en chanse.

Søndag morgen insisterede DMI stadig på regn og det såg gråt og skyet ud. Men vi hade en tur og det sku prøves om det alligevel sku gå. Jeg mistænkte at det sku være frafald, og det ville være spændende at se hvem der kom alligevel.

Jeg tog afsted til City-2 mødestedet. Her ku jeg se Mogens "stifinder" på den sorte Bonneville -05, og Søren på den blå Honda CBX550 -84. Så var vi tre med mig på den sort/gule Speed Triple -01. Lige før vi sku afsted ku vi høre en motor på vej, og Jan drejede ind på tanken med sin blå TT600 -02.

OK, så tog vi afsted sydpå til Køge for at se om der var nogen dernede der trodsede det grå vejr. Da motorvejen er lidt kedelig, så tog vi de små veje mod Køge. Det var en antyden til fygt i luften, men det hold tørt hele vejen.

I køge var der ikke mange der ventede. Faktisk ingen. Men så var der alligevel to mere der kom. Det var Bjørn på den orange Thunderbird Sport -03, og Tom på den røde Legend -00. Ok, det var så den hårde kerne denne dag.

Både Tom og Søren kom i cowboybukser, så det sku helst ikke regne alt for meget. Men... igen viste den sydafrikanske Kwa-Zulu-Natal anti-regn dans at virke meget godt. Vi fik helt tørt vejr hale vejen og hele dagen på de veje vi kørte. Fantastisk. :-)

Vi fulgte Margherite veje fra Køge forbi Vallø slot og ned til Stavn Klint og den lille havneby Rødvig på kysten. Her hade vi planlagt den første spisepause.

Efter spisepause så køret vi videre. De små veje forbu Faxe Ladeplads og sydpå ind på nogle nye sideveje vi ikke hade prøvet før.

Efter en lang tur så kørte vi over broen ved Kalvehave og østpå til Stege hvor vi fandt en tank tilo at fylde op våres motorcykler. Allerede her hade vi kørt over 150 km. Pausen var også tiltrængt.

Efter pausen kørte vi østpå fra Stege mod Møns Klint og rundt om Stege Nor sø. Her had Danmark et meget flot landskab. Og man oplever det ekstra godt fra en motorcykel.

Så kom vi til færgen over til Stubbekøbing. Ved ikke hvad det er, men en kort sejltur med en gammeldags lille færge er altid lækkert. En god pause og en god kontrast mellem landskab og vand. Det føles som man er tæt på bægge, og man kan slappe af og nyde med alle sanser. Kort fortalt, det er fedt med en sejlttur med motorcykel.

I Stubbekøbing standsede vi på havnen. Tiden var allerede halv tre og vi var sultne. og havnegrillen har mange gode ting, bl.a. hjemmehakkede burgere og hjemmelavede sandwiches af alle slags.

Efter en god frokost, så kørte op til MC museet og fik se de fine motorcykler. Der var også i år et par nyheder. Hvile det er må du selv finde ud af. Men vi har et par billeder af nogle af de flotte motorcykler.

Efter museumsbesøg så tog vi landevejen nordpå tilbage til Køge. Her en lille pause med kaffe på Vallø Camping kiosk. Det var en god dag, ingen regn og tørt hele vejen. På hjemturen var der tilmed en smule sol hist og her.


Tak for idag, og vi ses næste gang.
Kristoffer


GPS-log fra turen, så kan vi se hvor vi har været. Vi kørte cirka 300 km idag.