Tur til Sverige med "Hinckley Skåne" 02.06.2011


Vi hade set at den skånske triumph klub "Hinckley Skåne" ville lave en heldagstur Kristihimmelfartsdag 2 Juni, så den ville vi hægte os på og opleve de skånske motorcykelveje.

Jeg drejede ind på tanken i Kastrup og checkede hvem der ville med over til Sverige idag. Jeg ku se Klaus på den hvide Triumph Street Triple -08, Søren på den blå Honda CBX550 -84, Tom på den røde Triumph Legend -00, Jan på den blå Triumph TT600 -02, Martin på den sorte Triumph America -03, Bjørn på den orange Triumph Thunderbird Sport -03, John på den grønne Triumph Speed Triple -98, og mig selv, plus Ulla, på den sort/gule Speed Triple -01.

Vi sku bare køre en transportstykke over til Sjöbo i Sverige hvor vi sku møde den svenske Triumph klub på marknadspladsen. Vi sku bare komme før kl 10 hvor svenskerne hade planlagt afgang.

Jeg fik navnen på nogle af svenskerne. Der var Rolf på en mørkblå Triumph Tiger -00, Jonas på en guldfarvet Triumph Tiger -99, Poul på en hvid/guld Triumph Adventure -96, Hans på en mørkblå Triumph Trophy 1200 -99, Mike og Nadja på en sort Triumph Tiger 1050 -08, Lars på en sort/rød Triumph Bonneville T100 -06, Tommy på en gul Triumph Thunderbird Sport -98 med sort flyscreen, Peter også på en gul Triumph Thunderbird Sport -99 men med gul flyscreen, og Lennart på en sort Triumph Daytona 1200 -97.

Vi tog afsted lidt efter kl 10 og den svenske stifinder startede med nogle småveje nordøst på vej mod Degeberga.

Et sted i skoven vinkede vi ind stifinderen til pause. Han holdt et tempo der gjorde det svært at følge med og endu sværere at få skudt nogle billeder. Men så fik vi en god skovpause.

Efter pausen gik turen videre til Degeberga og herfra sybøstpå mod Kivik ved kysten. Der var mange rigtig gode småveje gennem skov og mark med flot udsigt, ikke mindst ved kysten ved Kivik.

I Kivik så blev der mulighed at tanke op motorcyklerne. Vi har også en lille studie i forskellige tankemblem. Her blev Sørens motorcykel opgradered til en Triumph.


Efter Kivik kørte stifinderen videre gennem skov og mark til han fandt en hemelig kilde nede i en gryde i skoven hvor der var tid til at nyde den medbragte picknick med kaffe og smørrebrød.

Efter en super frokost (Lunch) så gik turen videre sydpå småveje ned til Ystad. Paparazzin kørte forkert ved noget tidspunkt, men den venlige stifinder gav ham chansen at finde ret igen. Igen var det rigtig fine veje til den næste pause.

Ved Ystad fand vi en fin kiosk ved Saltsjöbaden hvor vi kunne tage pause, få noget at spise og drikke, plus lidt mere hyggesnak.

Det var så den oficielle afslutningen på dagens tur. Nogle blev siddende til mere snak, og nogle tog så stille afsted hjemad. De fleste dansker tog strandvejen vestpå og så videre til broen hjem til Danamark. Sørens GPS-log viser at turen fra Kastrup rundt om i Skåne og tilbage til Kastrup igen var på 330 km. Se forneden. Det var en rigtig god tur, og vi takker den svenske klub for deres gæstfrihed. Vi håber nogle af dem kan komme med på nogle af vores turer på Sjælland.

Selv tog jeg nordpå hjem til Ljungbyhed og jeg glæder mig allerede til næste tur. For en sikkerheds skyld så er jeg allerede begyndt min køretekninske træning til den næste tur.


Tak for denne gang, og vi ses på næste tur.
Kristoffer


GPS-log fra turen, så kan vi se hvor vi har været.