Tur til "Flygrakan" i Skåne 25.05.2011


Idag sku vi en tur over til Sverige og til "Flygrakan" der er en bred og lige stykke landevej lige syd for Sjöbo i Skåne. Dette brede og lige stykke landevej findes der nogle stykken af i Sverige. De var orindelig designet i 60'erne til at fungere som landning- og startbaner for de svenske jægerfly ved krigssituationer. Så ku russerne ikke vide hvor de sku bombe hvis de ville slå ud det svenske luftvåben. Der står typisk et par hangarer i skoven for enden af en sådan "flygraka". Men den gemmeleg er vel overstået en gang i 80'erne, og nu kan de bruges til mere fornyftige ting.

Lige den her flygrakan bruges hver onsdag af skånes motorcykliser hvor man kommer til vejcafeen, får sig noget drikke og spise og snakker med de andre. Det er altid en dejlig tur, så jeg tog afsted i god tid til mødespladsen på tankstationen i Kastrup. John og Karl hade nogle familjehalløj og ku ikke deltage i turen idag, så jeg var spændt på hvem der ville dykke op til dagens tur.

Jeg drejer ind som første mand på tanksstationen, og lige efter så kommer Mogens på den sorte Triumph Bonneville -05 og Klaus på den hvide Triumph Street Triple -08. Så kommer Bent på en sort Kawasaki Z750S -06. Bent er ny deltager. Velkommen Bent!

Så kommer Poul på sin Triumph Trophy 1200 -95 og yderligere 2 nye deltagere. Det er Børge på en Harley-Davidson Wide Glide -85 og Bertil på en orange Triumph Tiger 955 -04. Velkommen boys! Så kommer Jan på den blå Triumph TT600 -02, Carsten på en rød Yamaha XJ900 -83, Peter på en sølv Triumph America -06 og Sergej på en rød Yamaha R1 -01. Lige før vi tager afsted så kommer også Kim på en sort Kawasaki GPZ1100 -96. Kim er også ny, velkommen!

Så tager vi afsted. Ned i tunellen og over broen. Vi sku rode med Brobizz og betaling osv. Normal kontant koster det 160 kr og med Brobizz koster det 65 kr. Så allerede efter en Sverigetur har man tjenet ind årsafgiften for Brobizzen. Efter betalingsanlægget så samler vi gruppen i told-parkeringen før vi kører videre.

Vi hade bestemt at vi fra broen ville køre den hurtige or mere kedelige landevej direkte til Sjöbo og flygrakan. For at komme i tid til lidt mad og kikke på de andre motorcykler.

Fremme ved cafeen vid flygrakan kørte vi ind på parkeringen og blev lidt forbavsede over at der var så få motorcykler til stede. Normalt er der flere hundre motorcykler, men idag var der nok kun 50 stykken. Mærkligt. Var det det kolde og blæsende vejr?

Efter lidt mad så sku vi finde nogle sjove veje tilbage til broen. Jeg gravede lidt i hukommelsen og med lidt kik i kortet så lykkedes det at finde nogle fine snoede veje gennem skov og mark.

Tilbage ved broen så samlede vi tropperne efter betalingsanlægget.

Her besluttede vi at vi ville samles på tankstationen i Kastrup og afslutte dagen med lidt varm kaffe og mere snak.


Tak for idag, og vi ses på næste tur.
Kristoffer


GPS-log fra turen, så kan vi se hvor vi har været. Vi kørte knap 200 km idag.