Roskilde Fjord raid 18.9.2008.


Det var godt vejr og vi hade lagt ind en ekstra tur før sæsonen tager slut endegyldigt. Det bliver mørt tidligt så vi planlagte starte allerede til kl 17. Alligevel hade nogle mødt op til turen. Mogens hade ringet og sagt at han var igang med nogen kundeopgave på arbejdet. Et eller andet med en server der var stået af og sku genetableres. Det er fint det IT skidt, det går i stykker hele tiden og laver nyt arbejde til IT folk hele tiden. Nå sagde jeg, kan du ikke prioritere rigtigt? Jo, sagde Mogens, jeg stopper kl 16 og kommer med på turen, bagefter tager jeg ud til kunden og gør det færdig midt om natten. Godt Mogens, så bliver kunden også imponeret. Vi venter på dig.

OK, jeg drejer ind på tanken i Ballerup og ser hvem der er mødt op. Der er Klaus på den nye hvide Street Triple 675 -08, Søren på den blå CBX550 -84, John på den hvide demo Street Triple 675, og Kenneth på en mørkerød GS500E -94. Kenneth er helt ny. Velkommen Kenneth! Han er faktisk så ny at han lige har fået sin første motorcykel, en GS500, og han har kun kørt et par små turer. Jeg hade sagt at vores turer er hyggeturer der alle kan være med, vi tager hensyn til alle, så det var absolut ikke noget problem hvis han tog med. Og her var han så. Flot. Man bliver kun bedre hvis man øver.

Så var det mig på den sort-gule Speed Triple 955 -01, og så kom Mogens på sin grønne Tiger 100 ss -65. Bagefter fik jeg høre fra Preben at han også hade set at der var ekstra tur langt ind i kalenderen, men han hade ikke chekket tidspunktet og kom kl 18 da han troede det var vores standardtid 18:30 vi sku starte. Desværre Preben, du må chekke kalenderen lidt bedre. Det har vi sagt, ikke. :-)

Klokken 17 så tog vi afsted mod Værløse, Ganløse og Slangerup. Vejret var godt med sol til forskel fra de sidste dages regn.

Efter Slangerup kørte vi videre til Frederikssund hvor vi tog en kort pase ved broen for at strække på benen en smule.

Efter pausen tog vi over broen og drejse sydpå forbi golfklubben og lige efter til venstre ind på Margerita-vejen. Forbi Gørlev, Skulderlev, Østby og Sønderby. Nogle skønne veje, og smuk dansk natur i det specielle aftenlys der tilfører lidt rødt og ornage i alle farver. En smuk tur.

Kenneth hade en lille ups når motorcyklen kørte afsted med ham, og det tog lidt tid før han hade styr på tingene. Men heldigvis uden uheld. Je der skal kører mere og skaffes lidt rutine. Men hen var absolut en af de bedst nybegyndere vi har haft med på tur. Det var en lidt lang tur både i kilometer og i tid.

Vel i Roskilde så tog vi ned på havene som vi plejer, og grillen der har skøn dansk fast-food i alle varianter plus øl, vand og kaffe efter hvad man mangler.

Der var tid til lidt hyggesnak og historier. Her mødte vo også nogle andre mc-kørere. Blandt anden to piger på mc. De syntes vi var så hyggelige så de absolut ville være med på vores foto. Så er de på nettet og herved verdensberømte. De andre mænd de hade med i dag kan de godt efterlade derhjemme næste gang. Dejlige piger med masser af smil. Til glæde for enhver i nærheden.

Efter endt spisning, snak og hygge så sku vi køre den sidste del af turen fra Roskilde til Ballerup. Her er der en del lækre snoede veje. Men mørkret var ved at brede sig og vi hade lidt trætte og nye deltagere. Derfor besluttede vi at det var sikkrere et undgår de små veje i mørker og vælge de store hovedveje tilbage til Ballerup.

Vel fremme i Ballerup kørte vi ind på tanken og turens slutpunkt. Her ku vi hvile en smule, få lidt kafee og wienerbrød, og hygge lidt før turen hjemad. Mogens sagde farvel uden kaffe. Han sku tilbage til syge computer server hos kunden. Vi andre gik ind i varmen på tanken og fik vores kaffe.

Det var en skøn tur. Alle smilede og syntes det var lidt kedeligt at sæsonen var ved at være slut. Efter den sidste kaffe så var det dags at køre hjem igen.

Tak for i dag, og vi ses næste gang,
Kristoffer