Gilleleje raid 9.7.2008.


Jeg sidder hjemme ved computeren og sorterer og klipper billeder fra Triumph-turen i går. Imens regner det udenfor vinduet. Det var det den rigtige dag vi valgte til vores tur. Nu skal vi se hvem var med i går...

Jeg ankommer til tanken i god tid for en gangs skyld. Søren og Steen er der allerede, men jeg er kommet før Mogens. Søren og Steen spørger mig hvad der er gået galt, siden jeg er kommet i så god tid. Hm, nå. Søren er kommet på sin CBX 550 -84 og Steen på sin blå Thruxton -06. Jeg er på den sort/gule Speed Triple -01.

Et øjeblik senere ankommer Mogens på sin grønne Tiger 100 ss -65. Så kommer Jan på den blå TT 600 -02, og lidt senere buldrer det rundt om hjørnet. Er det en amerikaner V8? Nej. Er det uvejr? Nej, kun blå himmel. Ja men så må det være en Rocket III med race potter. Meget rigtig, Jørgen drejer ind på tanken med sin sorte Rocket. Lidt efter kommer en knallert ind på tanken. Den kommer gud hjælpe mig over til os og standser. Hvad nu? Hjelmen af og Johns hvide hår viser sig. Hvad skal det betyde? John har lige sat en Yamaha RD350R -94 i stand der skal til salg, og han har besluttet sig til at lave en rigtig lang prøvetur for at blæse udstødningen ren. Ok, knallerten får lov til at komme med. Men du skal bag i køen truer vi andre. Gider ikke lugte 2-takts blårøg. Men... det kalder nogle minder frem fra gamle tider.

OK, så er vi klar til afgang. Vi skal nordpå til Gilleleje i dag.

Vi tager nordpå vej <19> op til rundkørslen og drejer til venstre ind på skovvejen til Blovstrød og Kongevejen. Lidt nordpå og igen til venstre i den første rundkørsel. Her tager vi den lille vej gennem Ny Hammersholt (Lille Sverige) op til udkanten af Hillerød.

Ved Hillerød krydser vi vej <19> og tager vejen gennem skoven til Kagerup og Mårum. Videre forbi Græsted på vej <251> nordpå mod Gillleje.

Da vi ikke er så mange i dag, kan vi så køre lidt mere friskt. De skønne landevej glider forbi og snart ser vi Gilleleje foran os. Vi tager ned på havnen som vi plejer.

Det er en skøn dag med masser af sol mellem de sidste dages regnbyger og der er mange der er kommet ned på havnen for at nyde vejret. Vi finder lidt siddepladser og får bestilt lidt mad og drikkelse.

Havnegrillen "Speedy" er ikke så speedy som man kan tro. Men det gør ikke noget når vejret er så skønt og der er masser benzinsnak at afklare. Efter en masse hyggesnak og ævle bævle så gør vi os klare til at gå i gang med turens anden etape.

Vi kører ud af Gilleleje på vejen sydpå og drejer ind til venstre på kystvejen mod Nakkehoved og Dronningmølle. Her drejer vi sydpå til Villingerød og Esrum. Lige et øjeblik østpå vej <205> og så drejer vi sydpå igen ind på en lille vej langs med Esrum Sø østside. Her kommer vi ud til Fredensborg.

Ved Fredensborg drejer vi vestpå ad vejen mod Hillerød, men så tager vi af sydpå igen ind gennem skoven mod Grønholt og videre gennem den lille Karlebo by.

Efter Karlebo kommer vi ud på vejen mod Kokkedal og her krydser vi motorvejen og tager sydpå i udkanten af Hørsholm.

Så er vi tilbage på tankstationen ved Hørsholm, der hvor vi startede turen. Vi har undervejs samlet et par ekstra motorcykler op på turen og her kommer et par af dem og snakker med os. Det bliver til snak om hvad vi kører på og så videre. Meget hyggeligt.

Efter både snak og god kaffe fra tanken så er det tid til at afslutte turen. Vi har kørt 84 km og brugt 3 timer på en rigtig god sommeraften. Skønt. Vi siger farvel og vi ses næste gang.

Kristoffer