Malmö-tur til at se Drag Racing 2.7.2008.


OK, så skulle vi over til Malmö for at kikke på Drag Racing. Om onsdagen så var der "test og tune" på dragracingbanen på havnen. Det er frit for både professionelle og amatører at komme og prøve at fyre den af på 1/8 mile banen (201 meter). Amatørerne kører kun for sjov, og de professionelle drenge splitter karburator og motor ad imellem hver tur for at justere maskineriet til bedre tider.

Drengene skulle mødes på tanken i Kastrup. Selv var jeg i Sverige med børnene på ferie, men kunne lige stikke af for at møde i Malmö for lidt drag racing. Har ikke 100% styr på den der kom, men kan se at der var Mogens på den grønne Tiger 100 ss -65, John på den grønne Speed triple -98, Søren på den blå CBX550 -84, Jørgen på den blå VFR750, og Jørgen på den sorte Rocket III. Jørgen hade sin guddatter Katja med sig. Velkommen. Der var store smil over hele linjen, og det kan man forstå med det superflotte solskinsvejr og udsigten til at lugte både brændt benzin, nitrometan og gummi.

Vel fremme så koster det 20 svenske pesetas per næse, og det er jo til at overleve. På pladsen kunne man købe sodavand for 10 kr. og forskellige hjemmelavede burger mellem 30-50 kroner. Men det var drag race det handler om.

Drag striben er åben både for biler og motorcykler, og vi så mange mærkelige køretøjer. Også førerne varierede, fra de helt pro med dyre maskiner over amatører og helt ned til deres drenge og piger på 12-14 år. De gik alle sammen til stålet så godt som deres udstyr kunne klare det.

Efter masser af race, støj, sodavand og burgere så tog heltene hjem igen ved 10 tiden. Der var stadig sol og flot vejr til hjemturen.

Tak for i dag, og vi ses næste gang.
Kristoffer