Tur over til Sverige 21.5.2008.


Mens jeg sad hjemme med foden oppe i sofaen, så tog John af sted til dagens tur, der denne gang skulle gå over broen til Sverige og til "flygrakan" lige udenfor Sjöbo. Hver onsdag samles der over tusind motorcykler, for at drikke kaffe og sparke dæk.

Det ligger midt i Skåne og der fører mange snoede småveje til stedet. På grund af de fine småveje og alle de andre der mødes, er det en fin tur at tage på sin motorcykel en vilkårlig onsdag aften.

Her er Johns beretning.

Mødestedet og start til dagens tur var på tanken ved rundkørslen i Kastrup lufthavn nærmest Øresundsbroen. Her var Palle på en blå Sprint ST 1050 fra 06, Poul med den mørkegrønne Trophy 1200 -05, Poul med Virago 750 -94, og Klaus på den røde/hvide Bonneville -69. Klaus havde lige fået totalrenoveret sin gearkasse og turde ikke tage den lange tur til Sverige. Men han kom for at hilse og sende os af sted. Hyggeligt.


1) og 2) Start på tanken i Kastrup.

Så var der Jan på den blå TT600 -02, Tonny på en rød Speedmaster -07, Jørgen på en Bonneville -06, John på den grønne Speed Triple -98, Kaj på en sølv America -06 og Peter på en rød America -05.

Klokken 18 var der så afgang fra Kastrup og lige ned i tunnellen og op på broen. Fra broen kunne vi se det skønne vejr og at der ikke var nogle skyer, der kunne true turen senere på aftenen. Klar bane og sol hele aftenen.

Over broen og lidt bøvl ved betalingsanlægget krævede en lille opsamling lige efter.


1) og 2) Opsamling efter betaling på broen.

Så tog vi motorvejen et lille stykke, og drejede af ved afkørslen til Lockarp. Her var der en ekstra deltager der fangede os på vejen. John glemte notere navnet på kører og cykel, men vi håber at gøre det bedre næste gang.

Så var det ellers Palles tur til at vise hvilke dejlige Skånske småveje han havde lært, efter at han var flyttet til Malmö. Og vi kan love for, at der var nogle rigtig snoede, fine småveje på turen. Vi kørte faktisk frem og tilbage så meget med alle sving og vejskifter, at det til slut var svært at vide hvor henne i Skåne, vi var. Den lige vej derover er omkring 45 km, men på dagens tur kørte vi 220 km før vi kom tilbage til broen.

Derfor, efter mange skønne veje gennem skov og rundt på alle små bakker, så kom vi frem til "flygrakan" lige syd for Sjöbo. Her fik vi en velfortjent pause.

Vi kunne nyde lidt kaffe og noget at spise, og ellers kikke på dagens motorcykler, der havde samlet sig. Her var der ikke kun nogle hundrede motorcykler, men nok over et tusind motorcykler samlet. Alt muligt fra små offroad maskiner, til almindelige cruisere og custom maskiner til sportsmaskiner og rene plastikraketter.


1) og 2) Turens mål, flygrakan i Skåne.

I en sådan stor gruppe, så findes der selvfølgelig et par stykker, der skal vise sig med baghjulskørsel og andet tosset, de kan finde på. Så man skulle se sig godt for, når man skulle ind eller ud fra parkeringen langs vejen.

Efter en del hygge, kaffe og dækspark, så startede vi motorcyklerne igen og Palle fandt nogle nye veje tilbage vestpå over Vellinge og Bunkeflo lige syd for broen. På vejen måtte vi stoppe for at fylde lidt benzin på de maskiner med små tanke, og så var det ellers tilbage over broen, hjem til Danmark.

På broen skiltes vores veje og vi kørte hjem hver især. Det var en rigtig lang men fin tur over i det svenske.

Tak for denne gang, og vi ses næste gang.

Hilsen,
John


Forneden kort over turen: